Home

angwantibo

angwantibo

© Wereld Natuur Fonds

Angwantibo's zijn nauw verwant met de lori's en galago's. Het zijn zeer zeldzame, solitaire dieren die alleen 's nachts actief zijn. Een opmerkelijke eigenschap is dat hun klauwen zich als bankschroeven vast kunnen zetten. Hierdoor hebben ze een ijzersterke greep.

Andere namenbeermaki; gouden potto
Wetensch. naamArctocebus calabarensis
Engelse naamangwantibo
VerspreidingKameroen, Niger
Voedselvruchten en insecten
Lengte22 - 26 cm, staart 1 cm
Gewicht225 - 500 g

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF