Home

dikstaartgalago

dikstaartgalago

© Wereld Natuur Fonds

Deze halfaap is de grootste van de galago's. Het zijn nachtdieren met grote ogen en oren, waarmee ze in het duister prima insecten kunnen opsporen. Galago's eten ook stuifmeel van bloemen en zorgen daarbij voor de bestuiving van diverse plantensoorten.

Andere namengrote galago; komba
Wetensch. naamGalago crassicaudata; Otolemur crassicaudatus
Engelse naamthick-tailed galago; greater galago; greater bushbaby
VerspreidingMidden- en Zuidoost-Afrika
Voedselinsecten, plantensap, gom, bloemen, stuifmeel, honing, zaden en vruchten
Lengte25 - 40 cm, 35 - 50 cm
Gewicht1 - 2 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF