Home

bruine lemur

bruine lemur

© Martin Kramer

Bruine lemuren kunnen een bruine vacht hebben, maar ze kunnen ook geel of grijs zijn. Op grond van hun kleur en verspreiding worden bij deze halfaap zeven ondersoorten onderscheiden.

Bruine lemuren leven in losse groepen van 3 tot 12 dieren; de grootte en samenstelling van de groepjes verandert regelmatig. Sommige groepen zijn overdag actief, andere afwisselend 's nachts en overdag.

Andere namenbruine lemure
Wetensch. naamLemur fulvus
Engelse naambrown lemur
VerspreidingNoord- en West-Madagaskar
Voedselfruit, bloemen, bladeren, bast, boomsap
Lengte38 - 50 cm, staart 46 - 60 cm
Gewicht2 - 4 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF