Home

zwarte lemur

zwarte lemur

zwarte lemur, vrouwtje © Wereld Natuur Fonds

De mannetjes van deze halfapen zijn effen zwart, de vrouwtjes hebben een rode, bruine of grijze kleur. De ogen zijn bruin, maar er is een ondersoort (de blauwoog maki) waarbij de mannen helder blauw, grijs of groen gekleurde ogen hebben.

De zwarte lemur leeft in groepjes van 5 tot 15 dieren in vochtige wouden in het westen van Noord-Madagaskar. Daar zoeken ze zowel overdag als een deel van de nacht naar voedsel. Dat ze 's nachts op pad gaan is wellicht een gevolg van de bejaging door mensen.

Andere namenmoormaki; zwarte maki
Wetensch. naamLemur macaco
Engelse naamblack lemur
VerspreidingNoord-Madagaskar
Voedselvruchten, bloemen, bladeren, bast, paddestoelen, nectar
Lengte30 - 45 cm, staart 40 - 60 cm
Gewicht2 - 3 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF