Home

indri

indri

© Martin Kramer

De Indri is de grootste halfaap. Hij heeft een kort staartje maar erg lange achterpoten waarmee hij flinke sprongen kan maken. Zijn tekening - zwart met witte velden - is markant. Indri's zijn overdag actief en leven in gezinsverband: een paartje met hun jongen. In tegenstelling tot veel andere halfapen eet de Indri vooral jonge bladeren. Ze zitten ook vaak te rusten in de bomen om hun maal te verteren.

Andere namenbabakoto
Wetensch. naamIndri indri
Engelse naamindri
VerspreidingNoordoost-Madagaskar
Voedselbladeren, vruchten, bloemen, zaden
Lengte60 cm, staart 5 cm
Gewicht7 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF