Home

vetstaartdwerglemur

vetstaartdwerglemur

© Wereld Natuur Fonds

Deze kleine halfapen slaan in tijden dat er voldoende eten is vet op in hun lichaam en staart. Op deze vetreserve kunnen ze de circa 8 maanden durende droge tijd overleven in een soort winterslaap. In de natte tijd zijn het solitaire nachtdieren. In de slaaptijd zitten ze vaak in groepjes van ongeveer vijf dieren bij elkaar.

Andere namenvetstaartmaki
Wetensch. naamCheirogaleus medius
Engelse naamfat-tailed dwarf lemur
VerspreidingMadagaskar
Voedselfruit, nectar, bloemen, insecten
Lengte17 - 26 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht175 gram
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF