Home

Filippijns spookdiertje

Filippijns spookdiertje

© Wereld Natuur Fonds

Het Filippijns spookdiertje lijkt erg op het westelijk spookdiertje, maar hij is meer grijsachtig van kleur en heeft een pluimpje aan het einde van zijn staart. Deze halfaapjes leven hoofdzakelijk alleen en heel af en toe in groepen van niet meer dan vier stuks. Ze zijn niet echt bang, ook niet voor mensen. Meestal zijn ze vastgeklemd aan een boomstam te vinden.

Wetensch. naamTarsius syrichta
Engelse naamPhilippine tarsier
VerspreidingOost-Indonesië, Filippijnen
Voedselinsecten, spinnen, kleine reptielen, schorpioenen
Lengte12 - 15 cm, staart 20 - 25 cm
Gewicht110 - 120 g
Statusgeen data beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF