Home

reuzenpanda

reuzenpanda

© WWF-Canon / F.Pölking

De reuzenpanda (of pandabeer) heeft een kenmerkende zwart-witte tekening. Hij is uiterst zeldzaam (nog zo'n 1000 exemplaren) en komt alleen voor in een aantal bamboebossen in de bergen van China. De reuzenpanda eet vrijwel uitsluitend bamboe. Omdat hij dit voedsel als roofdier slecht kan verteren, moet hij er veel van eten.

De panda is het symbool van het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds zet zich dan ook vanaf haar oprichting voor de reuzenpanda en zijn leefgebied in.

Meer informatie
www.wnf.nl/reuzenpanda
Download een infoblad

Andere namenpanda; grote panda; pandabeer; bamboebeer
Wetensch. naamAiluropoda melanoleuca
Engelse naamgiant panda; panda
VerspreidingMidden China
Voedselbamboe
Lengte1,2 - 1,5 m (max. 1,9 m)
Gewicht85 - 125 kg, bij geboorte 150 gram
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF