Home

kleine panda

kleine panda

© WWF-Canon / M.Harvey

De kleine panda (of 'rode panda' vanwege zijn roodbruine vacht) was al bekend voordat de reuzenpanda werd ontdekt. Hij is veel kleiner dan de reuzenpanda en lijkt meer op een wasbeer, waarmee hij ook meer verwant is. Hij eet wel net als de reuzenpanda veel bamboe. De kleine panda Hupie is de mascotte van de WNF-Rangerclub.

Andere namenrode panda; katbeer
Wetensch. naamAilurus fulgens
Engelse naamred panda; lesser panda
Verspreidingvan Nepal tot westelijk China
Voedselbamboe, fruit, zaden, kleine dieren
Lengte50 - 64 cm; staart: 28 - 50 cm
Gewicht3 - 6 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF