Home

rolstaartbeer

rolstaartbeer

© Wereld Natuur Fonds

De rolstaartbeer is een egaal bruine wasbeerachtige uit het regenwoud van Midden- en Zuid-Amerika. Hij heeft relatief korte poten, een wollige vacht, sterke grijphanden en een grijpstaart.

Rolstaartberen zijn nachtdieren die bijzonder goed kunnen klimmen. Ze gaan 's nachts hoog in de bomen op zoek naar voornamelijk plantaardig voedsel. Een rolstaartbeer kan behoorlijk luidruchtig zijn.

Andere namenkinkajoe; kinkajou
Wetensch. naamPotos flavus
Engelse naamkinkajou
VerspreidingMidden-Amerika, Zuid-Amerika
Voedselvoornamelijk plantaardig (vruchten), ook ongewervelden (insectenlarven)
Lengte40 - 75 cm, staart 45 cm
Gewicht1,5 - 4,5 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF