Home

Noord-Amerikaanse katfret

Noord-Amerikaanse katfret

© Wereld Natuur Fonds

De Noord-Amerikaanse is een lenig roofdier met een prachtige, lange, geringde staart. Hij is verwant met de wasbeer - dus niet met de katten of met de fretten - maar heeft inderdaad meer het formaat van een huiskat. Katfretten zijn voornamelijk solitaire nachtdieren die zeer schuw zijn.

Wetensch. naamBassariscus astutus
Engelse naamringtail; ring-tailed cat
VerspreidingZuidwesten van de Verenigde Staten, Midden-Amerika
Voedselkleine knaagdieren, vogels, hagedissen, insecten, noten en vruchten
Lengte30 - 40 cm, staart 40 cm
Gewicht0,8 - 1,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF