Home

Siberische tijger

Siberische tijger

© WWF-Canon / VFilonov

De Siberische tijger is de grootste ondersoort van de tijgers. Het is ook een van de zeldzaamste. Naar schatting leven er nog hoogstens 400 van deze machtige jagers in het wild. Het Wereld Natuur Fonds doet er dan ook van alles aan om deze ondersoort voor uitsterven te behoeden.

Wetensch. naamPanthera tigris altaica
Engelse naamSiberian tiger
VerspreidingZuidoost Siberië
Voedselzwijnen, herten, runderen
Lengtetot 3,3 m (zonder staart)
Gewichttot 350 kilo
Statusernstig bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF