Home

Bengaalse tijger

Bengaalse tijger

© Wereld Natuur Fonds

De Bengaalse tijger is een ondersoort van de tijger die nu nog in de grootste aantallen en verspreiding voorkomt in het wild. Rond 1900 waren er alleen in india al tegen de 40.000. In 1972 was dit aantal dramatisch gedaald tot 2000.

Door een goed beschermingsprogramma heeft de Bengaalse tijger zich weer enigszins kunnen herstellen: naar schatting zijn er nu tussen de 3000 en 4500.

Andere namenkoningstijger
Wetensch. naamPanthera tigris tigris
Engelse naamBengal tiger; royal tiger
VerspreidingIndia, Bangladesh, Nepal, Buthan, Myanmar, West China
Voedselzwijnen, herten, runderen
Lengtetot 2,65 m (zonder staart)
Gewicht250 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF