Home

jaguar

jaguar

© WWF-Canon / Gunther

De jaguar is de grootste kat van Amerika. Hij lijkt op een luipaard maar is steviger gebouwd. Vooral zijn kop is breder. Een ander verschil is dat binnen de zwarte 'rozetten' op zijn vacht soms kleinere zwarte vlekken zitten, iets wat bij luipaarden nooit voorkomt.

Jaguars leven vooral in tropische bossen en hebben een voorkeur voor waterrijke gebieden.

Wetensch. naamPanthera onca
Engelse naamjaguar
VerspreidingMidden- en Zuid-Amerika
Voedselherten, agoeti's, pekari's en tapirs
Lengte1,1 - 1,9 m, staart 45 - 75 cm
Gewicht40 - 160 kg
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF