Home

poema

poema

© Wereld Natuur Fonds

De poema wordt ook wel bergleeuw genoemd. Ze komen in een veelheid van biotopen in Amerika voor: van het hooggebergte tot het tropische regenwoud en van naaldbossen tot woestijnen. Poema's leven over het algemeen solitair in hun eigen territorium.

Andere namenbergleeuw
Wetensch. naamPuma concolor
Engelse naammountain lion; cougar; puma
VerspreidingNoord-, Midden- en Zuid-Amerika
Voedselknaagdieren, konijnen, hazen, herten, schapen en jongvee
Lengte1 - 1,2 m, staart 70 cm
Gewicht70 - 100 kg
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF