Home

nevelpanter

nevelpanter

© Wereld Natuur Fonds

De nevelpanter dankt zijn naam aan zijn prachtige, op wolken lijkende vlekken op de vacht. Deze soort is de 'kleinste van de grote katten'. Hij heeft in verhouding erg lange hoektanden. De nevelpanter klimt erg goed en gaat veel in bomen op jacht. Hij vangt echter ook bodembewonende dieren.

Wetensch. naamNeofelis nebulosa
Engelse naamclouded leopard
VerspreidingZuidoost-Azië, Borneo, Sumatra
Voedselapen, eekhoorns, vogels, stekelvarkens, zwijntjes, herten
Lengte75 - 105 cm, staart 75 - 95 cm
Gewicht16 - 23 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF