Home

caracal

caracal

© Wereld Natuur Fonds

Met zijn zwarte oorpunten en korte staart lijkt de caracal wel wat op een lynx. Ze leven in woestijnachtige gebieden, waar ze met het oog op de warmte vooral 's ochtends en in de avonduren op jacht gaan. Overdag houden ze zich schuil in een hol of een spleet. Doorgaans is een caracal vrij egaal gelig of rossig gekleurd, maar er komen ook geheel zwarte caracals voor.

Andere namenwoestijnlynx
Wetensch. naamFelis caracal
Engelse naamcaracal
Verspreidinggrote delen van Afrika, Zuidwest-Azië
Voedselknaagdieren, vogels, gazellen, antilopen
Lengte60 - 90 cm, staart 25 cm
Gewicht6 - 19 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF