Home

ocelot

ocelot

© Wereld Natuur Fonds

Deze Amerikaanse katachtige staat bekend om zijn prachtig getekende vacht. In de jaren zestig en zeventig zijn ze vanwege hun bont sterk bejaagd. Inmiddels is de ocelot in bijna elk land wettelijk beschermd. Hun aantal is op enkele plekken weer iets toegenomen, maar door vernietiging van hun leefgebied (ontbossingen) en stroperij zijn ze op veel plekken nog verder achteruitgegaan.  

Andere namenpardelkat
Wetensch. naamFelis pardalis
Engelse naamocelot
VerspreidingZuid-Amerika, Midden-Amerika
Voedselmuizen, reptielen, haasachtigen, hertjes en apen
Lengte65 - 100 cm, staart 30 - 45 cm
Gewicht12 - 16 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF