Home

manoel

manoel

© Wereld Natuur Fonds

De manoel is een niet zo grote maar wel compact gebouwde kat met korte poten en een dichte, langharige vacht. Hij heeft een brede kop met wijduitstaande oorschelpen. Het is een goede klimmer die voorkomt op grote hoogten onder andere in de Himalaya. 

Andere namenpallaskat
Wetensch. naamFelis manul
Engelse naammanul
Verspreidingvan de Himalaya tot in Siberië
Voedselknaagdieren, vogels
Lengte50 - 65 cm, staart 21 tot 31 cm
Gewicht2,5 - 5 kg
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF