Home

bergkat

bergkat

© Wereld Natuur Fonds

De bergkat leeft op de droge, rotsachtige hellingen van het Andesgebergte, boven de boomgrens (3000 meter) tot een hoogte van 5000 meter. Hij heeft een pluche-achtige vacht met een mooie staart met donkere banden.

Wetensch. naamFelis jacobita
Engelse naamAndes mountain cat
VerspreidingAndesgebergte van Chili en Argentinië
Voedselknaagdieren zoals woelmuizen
Lengte58 - 64 cm, staart 41 - 48 cm
Gewicht4 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF