Home

woestijnkat

woestijnkat

© Wereld Natuur Fonds

De woestijnkat heeft grote oren en een brede kop. Deze katten jagen voornamelijk 's nachts en houden zich overdag schuil. Ze hoeven nauwelijks te drinken omdat ze voldoende vocht uit hun prooidieren halen. Hun stompe nagels komen goed van pas om prooidieren uit het zand uit te graven.

Andere namenzandkat
Wetensch. naamFelis margarita
Engelse naamsand leopard
VerspreidingNoord-Afrika, West-, Centraal en Zuid-Azië
Voedselknaagdieren, vogels, hagedissen, slangen, insecten
Lengte45 - 55 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht1,5 - 3,5 kg
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF