Home

viskat

viskat

© Wereld Natuur Fonds

De viskat heeft een olijfgrijze vacht met donkere vlekken. Deze katten leven in dichte begroeiing van rivieren, meren, kustgebieden en moerassen. Ze jagen veel op waterdieren en vangen die door er naar te duiken en met de bek te grijpen of ze vanaf de kant met hun poot eruit te slaan.

Wetensch. naamFelis viverrinus
Engelse naamfishing cat
VerspreidingZuidoost-Azië
Voedselkleine zoogdieren, vogels, vissen, kikkers, insecten
Lengte75 - 85 cm, staart 25 - 30 cm
Gewicht8 - 14 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF