Home

zwartvoetkat

zwartvoetkat

© Wereld Natuur Fonds

De zwartvoetkat is het kleinste lid van de familie der katachtigen. Hij dankt zijn naam aan zijn zwarte voetzolen. Het is een uitstekende graver, die zijn prooien vaak te pakken krijgt door ze uit te graven. De zwartvoetkat leeft in droge, woestijnachtige gebieden in zuidelijk Afrika zoals de Karoo en de Kalahari en kan met weinig water toe.

Wetensch. naamFelis nigripes
Engelse naamblackfooted cat
VerspreidingZuid-Afrika
Voedselknaagdieren, kleine hagedissen, insecten, spinnen
Lengte35 - 40 cm, staart 15 - 20 cm
Gewicht1,5 - 3 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF