Home

Bengaalse tijgerkat

Bengaalse tijgerkat

© Wereld Natuur Fonds

Deze kat uit Zuidoost-Azië is zo groot als een flinke huiskat. Hij heeft een vachttekening als de margay (een Zuid-Amerikaanse kattensoort).

Het is een echte bosbewoner die uitstekend kan klimmen. Hij bespringt zijn prooi meestal vanuit een boom. Ook kan de tijgerkat goed zwemmen. Hij jaagt in de schemering en 's nachts.

Wetensch. naamFelis bengalensis; Prionailurus bengalensis
Engelse naamleopard cat
VerspreidingSumatra, Borneo, Filippijnen, Japan, Taiwan
Voedselknaagdieren, vogels
Lengte35 - 60 cm, staart 15 - 40 cm
Gewicht3 - 7 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF