Home

moeraskat

moeraskat

© Wereld Natuur Fonds

Slanke kat met vrij lange poten die vaak langs oevers van rivieren, kustgebieden en moerassen jaagt. Moerakatten komen ook wel bij sloten en vijvers in de buurt van mensen. Soms vangt een moeraskat zijn prooi zwemmend. Bijzonder voor een kat is, dat het mannetje en het vrouwtje samen voor de jongen zorgen.

Andere namenrietkat
Wetensch. naamFelis chaus
Engelse naamjungle cat
Verspreidingoostelijke kust van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee tot in Laos en Birma
Voedselknaagdieren, vogels, kikkers, reptielen, vis
Lengte50 - 90 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht4 - 16 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF