Home

jagoearoendi

jagoearoendi

© Wereld Natuur Fonds

Met zijn spitse snuit en slanke, langgerekte lichaam lijkt de jagoearoendi meer op een marter dan op een kat. Jagoearoendi's jagen gewoonlijk overdag op de grond, zowel in het bos, als in het moeras als in de woestijn.

Andere namenwezelkat
Wetensch. naamFelis yagouaroundi
Engelse naamjaguarundi
Verspreidingvan zuidwestelijk Noord-Amerika tot het zuiden van Zuid-Amerika
Voedselknaagdieren, vogels, vissen, kikkers
Lengte55 - 75 cm, staart 35 - 60 cm
Gewicht5 - 9 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF