Home

pampakat

pampakat

© Wereld Natuur Fonds

De pampakat is ongeveer zo groot als een huiskat. De kleur van de vacht kan sterk verschillen. Er worden verschillende ondersoorten (rassen) onderscheiden, waarvan enkele de hooggelegen grasvlaktes, de pampa's, van Zuid-Amerika bewonen.

Wetensch. naamFelis colocolo
Engelse naampampas cat
VerspreidingZuid-Amerika
Voedselkleine zoogdieren, vogels, hagedissen, insecten
Lengte50 - 70 cm, staart 30 cm
Gewicht3 - 7 kg
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF