Home

roestkat

roestkat

© Wereld Natuur Fonds

De roestkat dankt zijn naam aan de roestbruine lengtestrepen die over zijn grijsbruine vacht naar achteren lopen. De roestkat jaagt voornamelijk 's nachts. Het vrouwtje krijgt per keer maar één tot twee jongen.

Wetensch. naamFelis rubiginosus
Engelse naamrusty spotted cat
Verspreidingzuidelijk India
Voedselkleine zoogdieren, vogels, insecten, hagedissen
Lengte35 - 48 cm, staart 15 - 25 cm
Gewicht1 - 2 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF