Home

Afrikaanse wilde kat

Afrikaanse wilde kat

© Wereld Natuur Fonds

Dit is een ondersoort van de wilde kat, die ook wel Nubische kat of Lybische kat genoemd wordt. Men gaat er vanuit dat deze kat de voorouder is van onze huiskatten. Hij leeft op de steppen en de savannen van Afrika.

Andere namenNubische kat; Lybische kat
Wetensch. naamFelis sylvestris libyca
Engelse naamAfrican wildcat
VerspreidingAfrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels
Lengte60 - 70 cm
Gewicht4 - 5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF