Home

Geoffroy-kat

Geoffroy-kat

© Wereld Natuur Fonds

Deze Zuid-Amerikaanse kat komt vaak voor in bergachtig terrein met een struikachtige begroeiing. Het is een uitstekende klimmer die vaak in bomen slaapt en jaagt vanaf een tak. Maar ze kunnen ook prima jagen op de grond of in het water.

Wetensch. naamFelis geoffroyi
Engelse naamGeoffroy's cat
Verspreidingzuidelijk deel van Zuid-Amerika
Voedselkikkers, vissen, hagedissen, vogels, kleine knaagdieren, hazen
Lengte45 - 70 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht2 - 6 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF