Home

Iriomotokat

Iriomotokat

© Wereld Natuur Fonds

De Iriomotokat is zeer zeldzaam en komt alleen voor op de Riukiu- en Iriomoto-eilanden ten zuiden van Japan. Daar leeft hij in het subtropische regenwoud, altijd in de buurt van water.

Hij jaagt op watervogels, krabben en andere kleine dieren. Elke kat heeft een eigen territorium van ongeveer twee vierkante kilometer. Volgens sommige opvattingen is de Iriomotokat een ondersoort van de Bengaalse tijgerkat (Felis bengalensis).

Wetensch. naamFelis iriomotensis
Engelse naamIriomote cat
VerspreidingRiukiu- en Iriomoto-eilanden (Japan)
Voedselvlees
Lengte50 - 60 cm, staart 23 - 24 cm
Gewicht3 - 5 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF