Home

Afrikaanse goudkat

Afrikaanse goudkat

© Wereld Natuur Fonds

De Afrikaanse goudkat heeft een zeer variabele vachtkleur. Deze kan grijsachtig zijn tot roodbruin. Het dier jaagt vaak in het water. Hij leeft vooral in tropisch regenwoud en andere bossen.

Wetensch. naamFelis aurata
Engelse naamAfrican golden cat
VerspreidingWest- en Midden-Afrika
Voedselknaagdieren, vis, vogels
Lengte60 - 100 cm, staart 15 - 45 cm
Gewicht6 - 16 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF