Home

Aziatische goudkat

Aziatische goudkat

© Wereld Natuur Fonds

Deze middelgrote kat leeft in bossen van zuidelijk China tot en met Sumatra. Zijn vacht is goudbruin met een kenmerkend wit en grijs streeppatroon op zijn kop. Het vrouwtje werpt 2 tot 3 jongen per keer.

Wetensch. naamFelis temmincki; Catopuma temmincki
Engelse naamAsiatic golden cat
VerspreidingZuidoost-Azië en Sumatra
Voedselknaagdieren, vogels, kleine herten
Lengte75 - 105 cm
Gewicht8 - 15 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF