Home

fennek

fennek

© Wereld Natuur Fonds

De fennek wordt ook wel woestijnvos genoemd. Het is de kleinste van alle vossen en leeft inderdaad in woestijnen, met name in de Sahara. Hij heeft in verhouding wel de grootste oren van alle vossen: zo'n 15 cm lang. Anders dan andere vossen leeft de fennek in groepen van maximaal tien dieren.

Andere namenwoestijnvos
Wetensch. naamVulpes zerda
Engelse naamfennec fox; fennec
VerspreidingNoord-Afrika, West-Azië
Voedselknaagdieren, hagedissen, insecten, eieren, zaden, vruchten
Lengte25 - 40 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusgeen data beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF