Home

lepelhond

lepelhond

© Wereld Natuur Fonds

De lepelhond heeft een kleine kop met een spitse snuit en grote oren. De oren helpen om prooien te horen en zijn bovendien handig om warmte kwijt te raken. Lepelhonden leven net als fenneks - die nog net iets grotere oren hebben - hoofdzakelijk in woestijnen. Ze eten vooral insecten.

Andere namengrootoorvos
Wetensch. naamOtocyon megalotis
Engelse naambat-eared fox
Verspreidingzuidelijk en oostelijk Afrika
Voedselinsecten, voornamelijk termieten en mestkevers
Lengte45 - 60 cm, staart 40 cm
Gewicht2 - 4,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF