Home

zadeljakhals

zadeljakhals

© Wereld Natuur Fonds

De zadeljakhals dankt zijn naam aan de zwarte vlek op zijn rug, die op een zadel lijkt. Hij jaagt veel op pasgeboren kalveren van runderen, maar ook op kleinere prooien. Als ze in de buurt van andere grote jagers leven, willen ze ook nog wel eens de restjes opeten.

Andere namensjabrakjakhals
Wetensch. naamCanis mesomelas
Engelse naamblack-backed jackal
Verspreidingcentraal en zuidelijk Afrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels, eieren, insecten, reptielen, aas
Lengte45 - 90 cm, staart 30 - 35 cm
Gewicht10 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF