Home

gestreepte jakhals

gestreepte jakhals

© Wereld Natuur Fonds

De zwart-witte streep over de flank waar deze hondachtige zijn naam aan ontleent is lang niet altijd duidelijk te zien. Hij heeft een grijsgele vacht, een donkere staart met een witte punt.

De gestreepte jakhals is echt een alleseter, meer nog dan de andere jakhalzen. Behalve op graslanden en langs bosranden begeeft hij zich ook op landbouwgrond en 's nachts soms zelfs in steden.

Meestal leven ze samen in gezinsverband. Het vrouwtje krijgt gemiddeld vijf jongen op een beschutte plek, zoals een oud hol van een aardvarken. Als de jongen 8 maanden oud zijn, gaan ze hun eigen weg.

Wetensch. naamCanis adustus
Engelse naamside-striped jackal
Verspreidingcentraal, oostelijk en zuidelijk Afrika
Voedselknaagdieren, vogels, hagedissen, insecten, aas, afval, vruchten
Lengte65 - 80 cm, staart 30 - 40 cm
Gewicht7 - 14 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF