Home

wolf

wolf

© Wereld Natuur Fonds

De wolf is de stamvader van de hond. In het wild jagen wolven vaak in groepen van een stuk of tien dieren, waardoor ze prooien aankunnen die veel groter zijn dan zijzelf, zoals een eland. Ze jagen ook wel alleen op kleine dieren en eten ook vaak aas. Vroeger kwamen wolven in heel Noord-Amerika en Eurazië voor. Maar de mens heeft ze bijna overal verdreven. In West-Europa zijn nog maar een paar zeer afgelegen gebieden over waar wolven in het wild leven.

Wetensch. naamCanis lupus
Engelse naamgrey wolf
VerspreidingCanada, Noorden van de VS, Oost-Europa, Azië
Voedselherten en andere grote dieren, maar ook kleinere dieren zoals konijnen
Lengte1 - 1,5 m, staart 30 - 50 cm, schouderhoogte 95 cm
Gewicht16 - 60 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF