Home

rode wolf

rode wolf

© Wereld Natuur Fonds

De rode wolf was rond 1980 zo goed als uitgestorven. Vanaf 1987 zijn er allerlei reddingsacties gestart, waardoor er nu weer een redelijk gezonde populatie van circa 50 rode wolven is in North Carolina. Als er voldoende zijn leven rode wolven net als gewone wolven in groepen. Ze jagen echter meer op kleine prooien.

Wetensch. naamCanis rufus
Engelse naamred wolf
VerspreidingZuidoosten van de Verenigde Staten
Voedselkonijnen, beverratten, wasberen
Lengte1 - 1,2 m, staart 25 - 35 cm
Gewicht18 - 40 kg
Statusernstig bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF