Home

coyote

coyote

© Wereld Natuur Fonds

De coyote wordt ook vaak prairiewolf genoemd. Coyotes jagen voornamelijk in paren, maar ook wel alleen of in een groep. Ze achtervolgen hun prooi met snelheden tot 65 kilometer per uur.

Coyotes jagen op herten en knaagdieren, maar eten ook aas of afval. Ze begeven zich vaak in de buurt van steden en staan bekend om hun doordringende gehuil waarmee ze hun territorium aangeven.

Andere namenprairiewolf
Wetensch. naamCanis latrans
Engelse naamcoyote
VerspreidingNoord-Amerika
Voedselherten, konijnen, muizen, vis, aas, afval
Lengte70 - 100 cm, staart 30 - 40 cm
Gewicht9 - 16 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF