Home

dingo

dingo

© Wereld Natuur Fonds

Dingo's zijn verwilderde huishonden. Dit kan al 10.000 jaar geleden gebeurd zijn, in ieder geval lang voordat Westerlingen Australië ontdekten en koloniseerden.

Dingo's leven in vergelijkbare groepen als wolven. Een groep jagende dingo's kan kleine kangoeroes vangen en ook schapen. Dat laatste maakt ze niet erg geliefd bij de Australië. Om hun vee te beschermen heeft men enkele delen van Australië hermetisch afgesloten voor dingo's met eindeloos lange rasters.

Dingo's vervullen ook een nuttige taak in Australië doordat ze helpen om het konijnenoverschot enigszins te beperken.

Wetensch. naamCanis dingo
Engelse naamdingo
VerspreidingAustralië
Voedselkonijnen, knaagdieren, wallabies en kleine buideldieren, vogels
Lengte70 - 110 cm, staart 20 - 35 cm
Gewicht9 - 20 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF