Home

boshond

boshond

© Wereld Natuur Fonds

Boshonden hebben de vorm van een tekkel: een lang lijf met korte poten maar wel een stompere snuit. Boshonden leven in de wouden en de beboste steppen van noordelijk Zuid-Amerika.

Ze jagen meestal overdag in troepen van maximaal tien dieren. Met zo'n jachtgroep kunnen ze zelfs dieren aan van het formaat nandoe en capibara.

's Nachts verblijven ze bij voorkeur in ondergrondse gangen, dikwijls een verlaten hol van een gordeldier. De boshond is niet zo'n beste graver, maar wel een prima zwemmer.

Wetensch. naamSpeothos venaticus
Engelse naambush dog
VerspreidingNoordelijk Zuid-Amerika
Voedselzoogdieren en vissen
Lengte60 - 75 cm, staart 15 cm
Gewicht6 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF