Home

dwergotter

dwergotter

© Wereld Natuur Fonds

Dit is de kleinste ottersoort. Hij heeft korte nagels en wordt daarom ook 'kleinklauwotter' genoemd.

In vergelijking met andere otters eet de dwergotter weinig vis. Hij zoekt met zijn behendige, gevoelige vingers vooral naar schelpdieren, kreeftachtigen en kikkers.

Een mannetje en vrouwtje vormen een hechte band en zorgen samen voor de jongen. Daarnaast leven ze in een los groepsverband van ongeveer 12 dieren die met geluiden en geuren met elkaar communiceren.

Andere namenkleinklauwotter; sero
Wetensch. naamAonyx cinerea; Amblonyx cinereus
Engelse naamshort-clawed otter; oriental short-clawed otter; Asian short-clawed otter
VerspreidingIndia en Zuidoost-Azië
Voedselvooral schelpdieren en kreeftachtigen
Lengte45 - 60 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht1 - 5 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF