Home

Kaapse otter

Kaapse otter

© Oregon Zoo photo by Michael Durham

Deze otter kom in grote delen van Afrika voor, zowel in rivieren en moerassen als aan de kust. Aan hun vingers hebben ze geen nagels. Ze vinden hun voedsel vooral op de tast. Deze otters leven met een gezin bij elkaar en zijn erg speels.

Andere namenAfrikaanse otter
Wetensch. naamAonyx capensis
Engelse naamAfrican cape clawless otter
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselvis, krab, kikkers en aan zee ook inktvissen en kreeften
Lengte75 - 95 cm, staart 55 cm
Gewicht10 - 16 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF