Home

kortoorvos

kortoorvos

© Wereld Natuur Fonds

De kortoorvos heeft de grootte van een coyote, de pluimstaart van een vos, de korte ronde oren van een wasbeerhond en de soepele tred van een kat. Dit schuwe dier struint 's nachts in het regenwoud van Zuid-Amerika rond.

Wetensch. naamDusicyon microtis; Atelocynus microtis
Engelse naamsmall-eared zorro
Verspreidingtropisch Zuid-Amerika
Voedselkleine knaagdieren en plantaardige kost
Lengte70 - 100 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht9 - 10 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF