Home

Amerikaanse das

Amerikaanse das

© Wereld Natuur Fonds

De Amerikaanse das lijkt op 'onze' das. Hij is iets kleiner maar ook breder. Amerikaanse dassen jagen doorgaans op grotere prooien en leven niet in een groep maar solitair. De Amerikaanse das is behoorlijk agressief en verdedigt zich fel tegen een belager. Hun prooien bemachtigen ze vaak door hun holen uit te graven.

Andere namenzilverdas
Wetensch. naamTaxidae taxus
Engelse naamAmerican badger
VerspreidingZuidwest-Canada, VS, Noord-Mexico
Voedselvooral prairiehonden en grondeekhoorns
Lengte40 - 70 cm, staart 10 - 16 cm
Gewicht4 - 12 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF