Home

Europese nerts

Europese nerts

© Wereld Natuur Fonds

De Europese nerts leeft altijd in de buurt van water. Hij jaagt in de schemering, maar in de zoogtijd ook overdag. De Europese nerts werd in het verleden veel bejaagd om zijn vacht.

Nertsen worden ook gefokt voor hun pels. Daarvoor wordt vooral de Amerikaanse soort gebruikt, ook in Europese pelsfokkerijen. Omdat ontsnapte exemplaren zich in het wild hebben gevestigd, leven er nu Amerikaanse nertsen in Europa. Ze vormen een bedreiging voor de Europese nertsen omdat ze hun leefgebied overnemen.

Wetensch. naamMustela lutreola
Engelse naamEuropean mink
VerspreidingOost-Europa, Noord-Azië
Voedselkleine zoogdieren, vissen, insecten, vruchten
Lengte30 - 40 cm, staart 15 cm
Gewicht500 - 800 gram
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF