Home

boommarter

boommarter

© Wereld Natuur Fonds

Wetensch. naamMartes martes
Engelse naampine marten
VerspreidingEuropa, behalve Portugal, Spanje, Griekenland
Voedselkleine knaagdieren, mollen, vogels, insecten, vruchten
Lengte48 - 53 cm (mannetje), vrouwtje 40 - 45 cm
Gewicht1,2 -1,9 kg (mannetje), vrouwtje: 0,85 -1,3 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF