Home

gestreepte hyena

gestreepte hyena

© Wereld Natuur Fonds

Hyena's staan bekend als echte aaseters. Ze eten vaak restanten van prooien van andere jagers. Behalve aas eet de gestreepte hyena ook insecten, kleine zoogdieren en vruchten. Ze jagen meestal alleen, maar in de paartijd vormen ze soms familiegroepjes.

De gestreepte hyena heeft manen op zijn rug die hij kan opzetten. Ze zijn vooral 's nachts actief en leggen dan enorme afstanden af om voedsel te zoeken: gemiddeld 20 km. Overdag houden ze zich schuil in een hol.

Wetensch. naamHyaena hyaena
Engelse naamstriped hyaena
VerspreidingNoord-, West- en Oost- Afrika (wijde boog rond Sahara), Zuidwest- Azië
Voedselaas, hazen, hagedissen, vruchten, wortels
Lengte1 - 1,1 m, staart 20 cm
Gewicht35 - 40 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF