Home

bruine hyena

bruine hyena

© Wereld Natuur Fonds

De bruine hyena wordt ook wel strandwolf genoemd, omdat hij aan de woestijnkust van Namibië vaak van aangespoelde zeedieren eet. Ze komen echter ook diep landinwaarts voor, bij voorkeur in verlaten, woestijnachtige streken.

Deze hyena's kunnen met hun gevoelige neus rottend vlees al op een afstand van 14 km opmerken. Ze jagen ook zelf op dieren als springhazen. Bruine hyena's leven in losse groepen.

Andere namenstrandwolf
Wetensch. naamHyaena brunnea
Engelse naambrown hyaena
VerspreidingZuidelijk Afrika
Voedselaas, kleine dieren
Lengte1,3 m, staart 20 cm
Gewicht38 - 47 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF